dinsdag 23 juli 2019

Politiek en economie met een glimlach, Nero M Zwart

Politiek en economie met een glimlach

Nero Zwart is een econoom die het hele leven verstrengeld ziet met de economische aspecten daarvan. Hij werkte onder meer in een twintigtal ontwikkelingslanden. De negatieve kanten van het leven maakten van hem nog geen Tobbe Tobbesma. Hij is een anarcho-liberaal met sociale kantjes.
Nero Zwart schreef gedurende vele jaren artikelen over o.a. ontwikkelingslanden, economie en politiek. Daarbij een artikel over Boycott en embargo. Eerder verschenen van zijn hand een boekje voor jonge tieners: Geld en Banken. Later in eigen beheer: Ziek zijn met een grimlachje. In 2018: Studenten…zwienen ben’t. En nu, in 2019, in dit boekje een verzameling artikelen over verschillende economische en politieke vraagstukken.

De inhoud is verdeeld over vier categorieën: De koek, Geld, Bestuur en Politiek. Het boek beweegt zich tussen inkomensverdeling : Eerlijk delen, ook met bankiers, en sociale politiek tegenover armen: Van wentelteefjes en armenjagers.

Aan het geheel is toegevoegd een verhaal, De kredietcrisis, van zijn vriend, wijlen Piet Henseler. Die laat zien hoe Marten Toonder de kredietcrisis vijftig jaar eerder al voorspelde. Heer Bommel is als een klassieke conservatieve bankier die wint van Poene Beurskraker.

Is dit boekje kritisch tegenover politiek en samenleving? Ja, maar met een ondertoon van liefde voor tegenstellingen en het onverklaarde. Vandaar de glimlach bij alle ongerijmdheden van het leven.

Politiek en economie met een glimlach is een uitgave van Argos. Het boek is voor 20 euro te bestellen als PDF.

Wenst u een inkijkexemplaar? Neem dan contact op met Uitgeverij Argos:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten