maandag 18 februari 2019

Mastermind

Een Mastermind moet je zien als een soort voetbalteam. In je ééntje is het lastig scoren. Dat gaat beter wanneer anderen ook al bezig zijn om de bal de goede kant op te schoppen. Opeens zie je dan hoe je de bal gemakkelijk in het doel krijgt.
Zo is het ook met het ontwikkelen van ideeën. Wanneer je met meer mensen samenwerkt zie je opeens veel meer puzzelstukjes die in elkaar passen. Je hoeft niet alleen met bestaande mensen te werken  om een plan te ontwikkelen. Je kunt ook gebruik maken van de boeken die ze geschreven hebben of het lesmateriaal dat ze gemaakt hebben.
Misschien heb je ook biografieën van personen gelezen die je aanspraken? Schrijf de namen van deze personen op, en noteer wat je zo aantrekkelijk vond in hun levensverhaal.
Je Mastermind kun je indelen in verschillende categorieën. Deze ideeën heb ik uit het boek "Think and  Grow Rich" van Napoleon Hill. Napoleon Hill zou ik in mijn Mastermind kunnen toevoegen aan de categorie "Doelen Bereiken" of "ondernemen".
Er zijn nog meer dingen die je kunt toevoegen aan je Mastermind. Eigenlijk zijn de mogelijkheden onbeperkt, zolang je de informatie maar kan herleiden naar web persoon of een locatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten